Interieur- architectuur: een weloverwogen strategie

Interieurarchitectuur brengt jouw identiteit tot leven

Interieurarchitectuur is geen toeval, maar een weloverwogen strategie om de perfecte werkomgeving te creëren, een die naadloos aansluit bij de cultuur van je bedrijf en de identiteit van je medewerkers. Het is de kracht achter een zorgvuldig samenspel tussen de klantidentiteit, het Programma van Eisen en het gebouw. Interieurarchitectuur maakt het Programma van Eisen uit de conceptontwikkeling visueel en tastbaar. Het resultaat? Een vertaling naar een ruimte waar werkgeluk hand in hand gaat met productiviteit.

Interieurarchitectuur, een stapsgewijze proces

Binnen interieurarchitectuur rusten we op drie pijlers (jouw identiteit, het Programma van Eisen en het gebouw) waarbij kennis een cruciale rol speelt. Het Programma van Eisen omvat alle onmisbare aspecten voor het waarmaken van een werkplek waar iedereen floreert en werkgeluk tastbaar wordt. Hoe we dit doen, leggen we beknopt uit.

Ons proces volgt drie duidelijke fasen: schetsontwerp, voorlopig ontwerp en definitief ontwerp. Hierin integreren we essentiële elementen zoals E-, D- en W-installatieplannen, klimaat- en lichtplannen, akoestiek en volledige materialisatie van je nieuwe kantoor. Elk detail legt de focus op jouw bedrijfscultuur en de behoeften van je team. Dit is hoe we deze stadia inrichten:

Schetsontwerp

De eerste stap is een schetsontwerp waarin we de functionele eisen vanuit het Programma van Eisen visualiseren in een 2D-weergave. Hierbij gaan we op zoek naar de optimale kantoorindeling! Bepakt met verschillende opties laten we je zien hoe de ruimte maximaal benut kan worden.

Voorlopig ontwerp

Met de juiste indeling helder voor de bril duiken we in de details. Hoe willen we de ruimte gebruiken en wat hebben we daarvoor nodig? Hierbij creëren we een materialisatieplan dat zorgt voor de perfecte look & feel bij het DNA van jouw organisatie.

Definitief ontwerp

In deze fase zetten we de kroon op het werk met een 3D-ontwerp. Alle wensen die we samen hebben bepaald omtrent indeling, gebruik en uitstraling worden hierin verwerkt. Bovendien omvat dit stadium een compleet pakket: installatieplan, verlichtingsplan, akoestisch plan, meubel- en beplantingsvoorstellen. Alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt.

Trends maken plaats voor een blijvend resultaat

Interieurarchitectuur gaat altijd samen met een doordacht plan. Zonder deze stevige fundering kan je interieurontwerp gevoelig zijn voor trends en vluchtige visies, wat niet bepaald zorgt voor een duurzaam resultaat. Een ontwerp dat afgestemd is op de cultuur en uitstraling van je organisatie, is in it voor de lange termijn. En een goede inrichting gaat veel verder dan ‘gewoon een mooi kantoor’. Het draagt bij aan de prestaties van je huidige team en helpt bij het aantrekken van nieuwe talenten. Want een inrichting die het karakter van jouw organisatie weerspiegelt, zorgt voor een snellere invulling van vacatures! Hoe? Stel je dit eens voor: je moet op basis van een paar sollicitatiegesprekken bepalen of je ergens voor lange tijd gaat werken. Er wordt je verteld dat de organisatie constant bezig is met vernieuwing en een gezonde werksfeer. Maar wanneer je de overlegruimte verlaat, wandel je zo langs de statige rijen bureaus waar TL-buizen de sfeer domineren. De energie verlaat spontaan je lichaam. Daar klopt iets niet. Is de organisatie wel echt wie ze zeggen dat ze zijn? Met een rake inrichting – gestoeld op kennis en een visie – is die vraag totaal overbodig. 

De kracht van de interieurarchitect

Misschien denk je dat jouw kantoor er prachtig uitziet, maar merk je toch dat het niet optimaal functioneert. Je bent niet alleen. Te vaak worden kantoren visueel verbluffend ingericht, maar blijkt na verloop van tijd dat de indeling niet altijd lekker werkt. Er is bijvoorbeeld te weinig plek om in alle rust te werken of om actief te brainstormen. Met een  interieurarchitect was daar geen sprake van geweest. Die baseert zich immers op het Programma van Eisen, waar functionaliteit een groot onderdeel van is. Een esthetiek kantoor dat werkt voor iedereen vraagt om expertise en passie. En laat dat nou net de drijfveer van onze Makers van Werkgeluk zijn.  

Alle experts onder één visie

Geen enkele professional kan een taak alleen aan. Zo werkt ook de interieurarchitect nauw samen met andere experts, zoals projectmanagers, bouwkundig ingenieurs, aannemers, elektriciens en loodgieters. Bij DNA Projecten coördineren we al onze interne én externe schakels voor een vlekkeloos proces. We zoeken per project de juiste personen om de klus te klaren op basis van hun individuele talenten. Teaming, noemen we dat. Idealiter betrekken we onze interieurarchitect al in een vroeg stadium, nog voordat je aan huisvesting van het kantoor denkt. Zo zorgen we ervoor dat de ruimte perfect aansluit bij jouw bedrijfsfilosofie en werkwijze, niet andersom. 

 

Contact en samenwerking

Bij DNA Projecten maken we je droom werkplek realiteit door jou volledig te ontzorgen, van concept tot realisatie. Met meer dan tien jaar ervaring zorgen we ervoor dat al onze klanten binnen de planning en het budget blijven. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We horen graag over jouw ambities en staan klaar om samen jouw ideale werkplek te realiseren.

Neem contact met ons op