Vilans

"Iedereen moet zichzelf kunnen zijn!"

EEN IDee VOOR Vilans

Vilans helpt organisaties als zorgverleners, gemeenten en verzekeraars om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te waarborgen. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in een mooi pand met meerdere verdiepingen op Hoog Catharijne in hartje Utrecht.

Contactpersoon: Marianka Brouwer

De vraag

Om haar werk voor de zorgsector zo goed mogelijk te kunnen blijven doen, zocht Vilans een interieurconcept waarmee medewerkers aansluiting bleven houden met het werkveld én waarin zij zich thuisvoelden. Een case die DNA Projecten op het lijf was geschreven.

Belangrijk daarbij was voor het personeel dat men inspraak had op het nieuwe concept, zodat zij mee konden nadenken over de inrichting van en de sfeer op de werkvloer. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Zowel thuis als op kantoor.”

“Wij willen de mensen op kantoor een prettige werk- en ontmoetingsplek bieden. Zich meer één laten voelen met de organisatie.”

- Marianka Brouwer

De aanpak

Kennis staat centraal in onze aanpak. Van de organisatie en haar activiteiten, van haar medewerkers en hun wensen en van het pand. Daarom begonnen we met het interviewen van Vilans’ directie en personeel. Zo kwamen we erachter dat niet alleen de akoestiek van het pand niet optimaal was, maar ook dat het personeel de omgeving ‘meer van hen’ wilde maken, men verlangde meer inspraak in de omgeving waarin zij elke dag werken.

Om die reden betrokken we het personeel intensief bij het nieuwe interieurconcept met onder andere enquêtes en gezamenlijke brainstormsessies. Op die manier verkrijgen we binnen korte tijd veel waardevolle en bijzondere input. Zo geschiedde het bijvoorbeeld dat de door de dames zo gewenste George Clooney uiteindelijk ook daadwerkelijk terugkeerde in de inrichting!

Op basis van alle input en overleg met een speciaal voor dit project ingerichte werkgroep, ontwikkelden we een definitief concept waarop iedereen volmondig reageerde: “Dit is het!”

Ook een aanpak zoals Vilans?

Wij komen graag bij je langs om kennis te maken en te bespreken wat de mogelijkheden voor jouw vraag zijn!

Het resultaat

Samen met Vilans zijn we tot een fantastische werkomgeving gekomen die ervoor zorgt dat medewerkers voor elke manier van werken en overleggen een passende ruimte hebben. Van stiltewerkplekken, tot flexplekken, presentatieruimtes en zelfs een heuse creatieve brainstormkamer!

Het nieuwe kantoor van Vilans is meer dan een werkplek: het is een ruimte waar het werkveld, de bedrijfscultuur én de identiteit van de medewerkers samenkomen en één stijlvol, functioneel en verfrissend geheel vormen! Een fijne plek om te werken, overleggen en om er gewoon simpelweg te zijn.

Laat je inspireren

Zoals we al zeiden: elke organisatie is uniek. Dus laten we graag zien welke unieke concepten we samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Bentacera - "Trots op wie we zijn!"

Bij Bentacera vond men dat het tijd was voor een herkenbaar DNA. Niet alleen in de communicatie naar buiten, maar ook in de communicatie naar binnen! En dus werd DNA Projecten ingeschakeld om samen met directie en medewerkers aan de slag te gaan met de herinrichting van het pand. Het resultaat? Een omgeving die trots uitstraalt. Trots dat Bentacera en haar medewerkers zijn wie ze zijn.