Brink’s

Conceptontwikkeling Advies kantoorinrichting Projectmanagement Ontwerp Projectrealisatie Projectcoördinatie

Klant

Brink’s

Locatie

Utrecht, Nederland

Ruimtes

45 werkplekken 4 vergaderzalen 1 open lobby

Proces

Conceptontwikkeling, Advies kantoorinrichting, Projectmanagement, Ontwerp, Projectrealisatie, Projectcoördinatie,

Resultaat

Volledige interieur inrichting met een ‘wow effect’

Projectduur

Juli 2021 - Mei 2022

Oplevering

Mei 2022

Grootte

1800 m2

Een nieuw begin

Verhuizen of verbouwen? Met de verbouwing van hun hoofdkantoor koos Brink’s voor het laatste. En niet zomaar. Nee, dat moest grondig gebeuren. Een nieuw begin voor het bedrijf inluiden. Om dat te doen, werd ons gevraagd een eigentijds duurzaam kantoor op te zetten dat toegankelijk is voor medewerkers en relaties. Met een accent op communicatie en ontmoeting, maar bovenal een plek waar het fijn werken is. Op elk van de drie verdiepingen.

Van communicatie naar concentratie

Een plek om samen te komen dus, maar ook ingesteld op het nieuwe werken. Met flexibiliteit en verantwoordelijkheid in de hoofdrol en voor elke activiteit de juiste plek. Daarom kozen we ervoor de verdiepingen in te richten als een natuurlijk landschap. Van boven naar beneden, van communicatie naar concentratie. Met ruimte voor eigen afdelingen, die in ‘eilandjes’ over het pand zijn verspreid.

Op de eerste verdieping worden bezoekers ontvangen, informeel overlegd en geluncht. Zo vind je er vijf vergaderzalen, waarvan twee tijdens lunchtijd beschikbaar blijven, en vind je er een speciale multifunctionele agile ruimte. De tweede verdieping biedt naast communicatie ook concentratie. Zo vind je er plekken voor verschillende doeleinden. Arbo-werkplekken, kleine vergaderruimtes, open treincoupés, knusse zitjes voor een goed gesprek en een lange tafel. De bovenste verdieping is het letterlijke toppunt van rust en concentratie, met als kers op de taart de boardroom. Een ruimte, voorzien van smartfolie, die met een druk op de knop van doorzichtig naar matte gaat voor optimale privacy of transparantie.

Door het gehele pand speelt akoestiek een onmiskenbaar grote rol. Zo staan er op de tweede verdieping vijftig bureaus zonder wanden. Een kippenhok? Zeker niet. Door slim gebruik te maken van systeemplafonds, wolgevulde wandjes op de bureaus, tussenschermen van vilt, mospanelen, de pvc-vloer en het tapijt is het aangenaam werken. Op de eerste verdieping is er juist wel gekozen voor de toevoeging van muziek om het gevoel van huiselijkheid en het welkome karakter van het kantoor te versterken.

Het Brink’s- gevoel

Na een intensief proces kunnen Brink’s en haar werknemers nog lang genieten van een futureproof kantoor die de tand des tijds met gemak doorstaat. Niet in de eerste plaats door de herkenbare materialisatie. Goud, zilver en brons komen herhaaldelijk terug en zijn een afspiegeling van de core business en klanten. Het zijn de accenten die het kantoor van Brink’s afmaken; een open, sfeervolle en inspirerende plek. Hier ervaar je het Brink’s-gevoel.