Kenniscentrum Sport en Bewegen

Conceptontwikkeling Advies kantoorinrichting Projectmanagement Ontwerp Projectrealisatie Projectcoördinatie

Klant

Kenniscentrum Sport en Bewegen

Locatie

Utrecht

Ruimtes

Activiteit gerelateerde werkomgeving met een open karakter waarin communiceren centraal staat, ingevuld met ruimten voor samenwerken, ontvangen, informeel en formeel overleg en geconcentreerd werken

Proces

Conceptontwikkeling, Advies kantoorinrichting, Projectmanagement, Ontwerp, Projectrealisatie, Projectcoördinatie,

Resultaat

Een communicatief en laagdrempelig kantoor, dat ruimte biedt aan toekomstige ambities.

Projectduur

November 2022 - April 2022

Oplevering

April 2022

Grootte

893 m2

Communicatie is key

Waar sommige interieurs casco beginnen of met de revitalisatie van een bestaand kantoor, begon de vraag van Kenniscentrum Sport & Bewegen nog eerder in de tijdlijn. Eerste taak: het vinden van een nieuwe locatie om het bestaande kantoor te vervangen. Die locatie moest het DNA van het centrum vertegenwoordigen en ruimte bieden aan toekomstige ambities. De match werd gemaakt met Euclideslaan 255. Tenminste, van buiten, want een passende inrichting ontbrak nog. De vraag? Een kantoor met communicatie in de hoofdrol. 

Sportief met plek voor een praatje

Communicatie is dus key. Niet alleen in het eindresultaat, maar ook in de reis ernaartoe. Die verliep zoals we het het liefste zien; niet alleen met input van de directie, maar ook van de werknemers. Zij waren vanaf moment één betrokken bij de realisatie van hun werkplek.

In het kantoor spelen we in op al hun verantwoordelijkheden. Of het nu om concentratie of communicatie gaat. Met het nieuwe flexibele werken als basis kan iedereen zijn of haar eigen plekje vinden voor de activiteit die op dat moment uitgevoerd moet worden. Er is voor de circa zestig werknemers gekozen voor 25 bureaus. Klinkt misschien weinig, maar is meer dan voldoende. Hiërarchie is er niet. Directiekamers zijn afwezig en iedereen zit gewoon in dezelfde ruimte. Wie zeker wil zijn van een plek kan gebruikmaken van een reserveringssysteem. Daarmee kun je niet alleen inschatten of collega’s aanwezig zijn, maar ook aan- en afwezigheid monitoren. Een handigheidje die onder meer doorwerkt in kilometervergoedingen. Voor wie niet de rust van thuis opzoekt, maar zich op kantoor wil afzonderen, zijn er concentratiecellen. Voor bijeenkomsten is er de flexibele ruimte, waar je multifunctioneel meubilair, een gigantische bar én de ultieme eye-catcher vindt: de tribune. 

Waar de tribune duidelijk verwijst naar sport is die associatie veel subtieler terug te vinden in de rest van het kantoor. Niet sportattributen, maar het gebruik van kleuren als oranje, rood, groen en blauw verwijzen op een speelse manier naar de dagelijkse gang van zaken: kennisdeling op het gebied van sport.

Op een lijn

Friesland en Utrecht liggen misschien een paar uur uit elkaar, dat is niet terug te zien in het eindresultaat. Met een fijne samenwerking als fundament wisten we met een helder programma van eisen common ground te vinden in het realiseren van een communicatief en laagdrempelig kantoor. Een plek die de sportieve werkzaamheden van het kenniscentrum subtiel weerspiegelt. Een plek waar medewerkers zichzelf in herkennen en thuisvoelen.