Bentacera

Advies kantoorinrichting Projectmanagement Ontwerp Projectrealisatie Projectcoördinatie

Klant

Bentacera

Locatie

Groningen

Ruimtes

Ontvangstruimte
3 vergaderkamers
open werkgebied
2 focusruimten

Proces

Advies kantoorinrichting, Projectmanagement, Ontwerp, Projectrealisatie, Projectcoördinatie,

Resultaat

Een kantoor voor de toekomst.

Projectduur

Juni 2021 - april 2022

Oplevering

April 2022

Grootte

415 m2

Nieuw kantoor, nieuwe doelgroep

De jeugd heeft de toekomst, toch? Met de opening van hun nieuwe kantoor in Groningen is Bentacera’s antwoord op die gevleugelde uitspraak volmondig ja! De jongste stad van Nederland vormt de perfecte locatie voor hun ambitie jongere doelgroepen te bereiken en klanten in het Noorden nog beter te faciliteren. Met die doelgroep komen ook nieuwe ideeën over werken. Aan ons de taak een passende en laagdrempelige kantooromgeving te realiseren, die daar precies bij aansluit. 

Van casco tot kantoor

Om een jonge doelgroep aan te trekken, is de branding van je bedrijf slechts het begin. Een kantoor is een logisch verlengstuk en geeft fysiek vorm aan het gevoel dat overgebracht moet worden. In het geval van Bentacera hadden we het geluk te mogen beginnen met een casco pand. Een leeg canvas vol met mogelijkheden.

Met de invulling van het canvas vormde flexwerken de kern, met daarbij altijd een gezonde balans tussen werk en privé in gedachten. Dat wordt al duidelijk bij binnenkomst. Niet een balie, maar een bar springt meteen in het oog. Dit is de bedrijfskantine. Met haar lage banken en koffietafels kun je hier ontspannen, maar net zo goed bijeenkomsten houden in een gemoedelijke omgeving. Groot en klein.

Doordat het kantoor is vormgegeven aan de hand van activiteit-gerelateerd werken, is de inrichting gebaseerd op de wensen van de medewerkers en wat zij elke dag doen. Ontvangen, ontspannen en concentreren staan daarbij centraal, met een nadruk op de eerste twee. Daarom vind je hier geen kantoortuin, maar een vlek met open werkplekken in groepen van verschillende groottes. Wanneer je je extra wilt concentreren of wilt vergaderen of overleggen, kan dat natuurlijk ook. Verspreid door het pand vind je ruimtes met precies dat doel, en kun je je afzonderen.

Een plek voor de toekomst

Door haar ambitieuze missie durft Bentacera verandering te omarmen. En daar plukt iedereen nu de vruchten van; van casco tot realisatie, tijdens en na de samenwerking. Het resultaat: een kantoor dat de jonge doelgroep niet alleen faciliteert, maar ook representeert. Een verlengstuk en materialisatie van de ambities van Bentacera. Een vernieuwde versie van het accountantskantoor zoals we die kennen. Niet stoffig en zakelijk. Nee, het tegenovergestelde. Een laagdrempelige plek waar je wilt werken en je mee identificeert. Een plek voor de toekomst.