Vilans

Conceptontwikkeling Advies huisvesting Advies kantoorinrichting Projectmanagement Ontwerp Projectrealisatie Projectcoördinatie

Klant

Vilans

Locatie

Utrecht, Nederland

Ruimtes

Flexwerkplekken, stilteruimtes, brainstormkamers, presentatieruimtes

Proces

Conceptontwikkeling, Advies huisvesting, Advies kantoorinrichting, Projectmanagement, Ontwerp, Projectrealisatie, Projectcoördinatie,

Resultaat

Een ruimte waar het werkveld, de bedrijfscultuur én de identiteit van de medewerkers samenkomen en één stijlvol, functioneel en verfrissend geheel vormen!

Projectduur

2019-2020

Oplevering

2020

Grootte

950 m2

Thuisvoelen op de werkvloer

Om haar werk voor de zorgsector zo goed mogelijk te kunnen blijven doen, zocht Vilans een interieurconcept waarmee medewerkers aansluiting bleven houden met het werkveld én waarin zij zich thuisvoelden. Een case die DNA Projecten op het lijf was geschreven.

Belangrijk daarbij was voor het personeel dat men inspraak had op het nieuwe concept, zodat zij mee konden nadenken over de inrichting van en de sfeer op de werkvloer. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Zowel thuis als op kantoor.”

Kennis staat centraal in onze aanpak. Van de organisatie en haar activiteiten, van haar medewerkers en hun wensen en van het pand. Daarom begonnen we met het interviewen van Vilans’ directie en personeel. Zo kwamen we erachter dat niet alleen de akoestiek van het pand niet optimaal was, maar ook dat het personeel de omgeving ‘meer van hen’ wilde maken, men verlangde meer inspraak in de omgeving waarin zij elke dag werken.

Om die reden betrokken we het personeel intensief bij het nieuwe interieurconcept met onder andere enquêtes en gezamenlijke brainstormsessies. Op die manier verkrijgen we binnen korte tijd veel waardevolle en bijzondere input. Zo geschiedde het bijvoorbeeld dat de door de dames zo gewenste George Clooney uiteindelijk ook daadwerkelijk terugkeerde in de inrichting!

Op basis van alle input en overleg met een speciaal voor dit project ingerichte werkgroep, ontwikkelden we een definitief concept waarop iedereen volmondig reageerde: “Dit is het!”

Resultaat

Samen met Vilans zijn we tot een fantastische werkomgeving gekomen die ervoor zorgt dat medewerkers voor elke manier van werken en overleggen een passende ruimte hebben. Van stiltewerkplekken, tot flexplekken, presentatieruimtes en zelfs een heuse creatieve brainstormkamer!

Het nieuwe kantoor van Vilans is meer dan een werkplek: het is een ruimte waar het werkveld, de bedrijfscultuur én de identiteit van de medewerkers samenkomen en één stijlvol, functioneel en verfrissend geheel vormen! Een fijne plek om te werken, overleggen en om er gewoon simpelweg te zijn.