Kulturhus Epe

"Samen werken aan betere zorg!"

EEN IDee VOOR Kulturhus Epe

Laagdrempeligheid en toegankelijkheid zijn voor het Kulturhus in Epe belangrijke begrippen. Op deze prachtige, historische locatie komen mensen samen om elkaar te ontmoeten, activiteiten te organiseren en te genieten. Een ideale locatie als bron voor samenwerking, toch?

Contactpersoon: Lucette Houweling

De vraag

Hoe kun je nu kennisdelen en samenwerken aan hetzelfde doel als je geen plek hebt om samen te komen? Dat was de uitdaging voor verschillende zorgaanbieders in de regio rond Epe. Terwijl de roep vanuit de overheid om samenwerking én de praktische noodzaak daartoe toch steeds groter worden. Het historische Kulturhus in Epe bood met haar prachtige locatie uitkomst. Aan DNA Projecten de mooie taak om hier de voorwaarden voor vruchtbare kennisdeling te scheppen.

“Ontspannen vergaderen. Die twee woorden lijken tegenstrijdig, maar dankzij DNA Projecten is dat volkomen natuurlijk in het Kulturhus in Epe.”

- Lucette Houweling

De aanpak

Hoe anders de basis te leggen voor die vruchtbare kennisdeling dan door ideeën te delen in een brainstorm? Uit de enthousiaste brainstormsessies die we met de diverse betrokkenen organiseerden over de nieuw in te richten ruimte kwam veel bruikbare input die uiteindelijk is teruggekeerd in de inrichting. Zo wilde men het liefst “overleggen met de benen omhoog op de bank”, moest de ruimte passen bij de omgeving die Epe is en was het belangrijk dat de ruimte binnen het Kulturhus als dienstverlenend platform zou passen.

Het Epener gevoel benadrukten we door de toepassing van visuals en een uniek tapijt enerzijds, maar ook door het toepassen van natuurlijke materialen - zelfs in de lampenkappen! - anderzijds. Daarnaast zorgden we op een relatief klein oppervlak voor ondersteuning van diverse soorten activiteiten, zoals staand overleggen, ontspannen overleggen met behulp van laagzit en lange tafels om aan te kunnen werken. We voorzagen de inrichting zelfs van een heuse concentratieruimte!

Ook een aanpak zoals Kulturhus Epe?

Wij komen graag bij je langs om kennis te maken en te bespreken wat de mogelijkheden voor jouw vraag zijn!

Het resultaat

Een ruimte die verbindingen legt tussen mensen en partijen. Waarin een gevoel van vrijheid en geborgenheid centraal staan. En waarin communicatie de ruimte krijgt om te zorgen voor ‘meer’. Meer begrip, meer band tussen mensen en organisaties en uiteindelijk meer resultaat: de beste zorg. De Flexkamer in het Kulturhus Epe is een plek van ontmoeting geworden. Wij zijn trots om hieraan te hebben mogen bijdragen.

Laat je inspireren

Zoals we al zeiden: elke organisatie is uniek. Dus laten we graag zien welke unieke concepten we samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Bentacera - "Trots op wie we zijn!"

Bij Bentacera vond men dat het tijd was voor een herkenbaar DNA. Niet alleen in de communicatie naar buiten, maar ook in de communicatie naar binnen! En dus werd DNA Projecten ingeschakeld om samen met directie en medewerkers aan de slag te gaan met de herinrichting van het pand. Het resultaat? Een omgeving die trots uitstraalt. Trots dat Bentacera en haar medewerkers zijn wie ze zijn.