Gemeente Heerhugowaard

Huis van Heerhugowaard

EEN IDee VOOR Gemeente Heerhugowaard

Het gemeentehuis is het huis van de gemeente, daarom heet dit in Heerhugowaard ook het Huis van Heerhugowaard. Dagelijks bezoeken honderden mensen uit Heerhugowaard en de verschillende kernen het gemeentehuis. Om te werken, elkaar te ontmoeten en antwoord te krijgen op allerlei vragen.


Contactpersoon: Eddo Blind

De vraag

De ambtelijke fusie tussen gemeente Heerhugowaard en Langedijk gaf eind 2018 het startschot voor de uitwerking van de herinrichting van het gemeentehuis. Maar liefst 1.500 m2 moesten worden verbouwd en opnieuw ingericht. Het gewenste resultaat was een plek waarin de medewerkers van gemeente Heerhugowaard en Langedijk zich herkennen en waar ruimte is voor verschillende werkvormen. Een extra uitdaging: eind augustus 2019 moest het project zijn afgerond! Spannend, want naast het ontwerp zijn wij verantwoordelijk voor de planning van het volledige project, van verbouwing tot inrichting, en begroting.

"Dankzij de inspirerende, betrokken en professionele begeleiding van DNA Projecten is er een prachtige nieuwe werkplek gerealiseerd voor de ambtelijke organisatie Heerhugowaard/Langedijk"

- Eddo Blind, Manager Bedrijfsvoering - Gemeente Heerhugowaard

De aanpak

Bij een fusie komt veel kijken. Zeker als het gaat om de cultuur en het behouden of versterken daarvan, dat geldt voor ieder bedrijf of organisatie. Dit vroeg om een focus op het opstellen van het Programma van Eisen in het algemeen en het DNA van de organisatie in het bijzonder. Want wat schept een band tussen de medewerkers van gemeente Langedijk en Heerhugowaard? Deze zaken konden we achterhalen door het organiseren van DNA-sessies, waar medewerkers uit alle lagen van de organisatie aanwezig waren om input te leveren. Cruciale input zelfs voor een passend Programma van Eisen. Deze aanpak geeft een gigantische voorsprong in het realiseren van een inrichting die past bij de ambtenaren, het bestuur en de omgeving.

Ook een aanpak zoals Gemeente Heerhugowaard?

Wij komen graag bij je langs om kennis te maken en te bespreken wat de mogelijkheden voor jouw vraag zijn!

Het resultaat

Samen met de medewerkers van gemeente Heerhugowaard en Langedijk kwamen wij erachter dat zij enorm trots zijn op de omgeving waarin men woont, werkt en recreëert. Deze omgeving hebben wij gebruikt voor routing en herkenning in het pand. Zo zijn de communicatiegebieden ingericht als stadsgebied met stoere stalen wanden en echte steenstrips. Centraal gelegen in het pand zijn dit fijne plekken geworden, waar de medewerkers zich in herkennen. Voor de nieuwe bestuursvleugel putten wij inspiratie uit het schitterende West-Friese polderlandschap. Het landschap laten wij, soms letterlijk!, terugkomen op wanden en vloeren. Zo is het nieuwe gemeentehuis een prachtige plek geworden, waar medewerkers iedere dag met veel plezier aan het werk gaan.

Laat je inspireren

Zoals we al zeiden: elke organisatie is uniek. Dus laten we graag zien welke unieke concepten we samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Vilans - "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn!"

"Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Zowel thuis als op kantoor.” Dat was het uitgangspunt voor het nieuwe interieurconcept voor Vilans. Met het nieuwe concept, in samenwerking met het personeel ontwikkeld, realiseerden we een betere indeling van de werkvloer en een aangenamere akoestiek!