Het is tijd voor een nieuw kantoor – zonder te verhuizen

Herinrichting kantoor

Om wat voor reden dan ook ben je toe aan een nieuw kantoor – het kan comfortabeler, duurzamer, meer toekomstproof. Ingericht op je werknemers. Inspirerend, functioneel, geschikt voor iedereen. Van vergaderen tot in stilte kunnen werken, je hebt een droom én bent blij met je huidige locatie. Het is tijd voor de herinrichting van je kantoor, en wij gaan je daarbij helpen. Lees je mee?

Wanneer kies ik voor herinrichting?

Soms is een herinrichting pure noodzaak. De aankleding van je kantoor is verouderd en past niet meer bij waar je bedrijf voor staat. Of je verhuist naar een nieuw kantoorpand, maar voor je daar aan de slag kan met jouw eigen business moet er eerst nog wat werk verzet worden in het interieur. Geen enkel probleem voor onze makers van werkgeluk. En wat goed is, blijft gewoon. We horen vaak de term ‘het hybride werken’, maar dat betekent niet dat de huidige werkwijze volledig overboord moet. Enfin: wat goed is blijft, wellicht in een nieuw jasje, en wat de deur uit moet – tja, dat gaat de deur uit. 

Plan van aanpak: een droom met het pand als kader

We gaan uit van een droom met het pand als ons kader. Stap één is het PvE, het Programma van Eisen. We halen de vraag achter de vraag naar boven, ook als jullie die zelf nog niet weten. Zo komen we erachter waar écht behoefte aan is en hoe jullie je werk zo optimaal mogelijk kunnen doen. Daar zijn wij dan weer goed in. Het PvE is de verbinding waarin het vraagstuk concreet wordt. Hoe concreet? Zodanig dat we het ontwerp alleen nog maar hoeven te visualiseren. Zo’n ontwerp zien wij als de uitkomst van de gedeelde kennis, van jullie kant en van onze kant. Heb je vervolgens de tijd en ben je al vroeg bezig met de oriëntatie, verbouw dan eerst een deel van het kantoor, of één ruimte. Zo kun je je nieuwe ruimte testen. Wie weet komen daar nog wel allemaal aanvullende eisen uit die we vervolgens in de rest van de herinrichting direct kunnen doorvoeren. 

Optimaal profiteren van de herinrichting van je kantoor  

Je profiteert optimaal van je herinrichting als je medewerkers dat doen. En zij willen connectie met het bedrijf waarvoor ze werken. Ze willen gehoord worden, juist als het gaat om het faciliteren van prettig werken. Een fijne werkplek zorgt voor verbinding. Verbinding tussen werknemers en de werkgever, en tussen werknemers onderling. Fijne plekken om in stilte te werken, om comfortabel te overleggen, om gezellig even te kletsen over het weekend – dat is de toegevoegde waarde van een herinrichting die ook echt gebaseerd is op de wensen van medewerkers. En die waarde gaat zoveel verder dan financiën. 

Geen windowdressing, geen greenwashing, wel duurzaam

Daar is ‘ie al: de trend van de eeuw. Duurzaamheid. Want natuurlijk moet een heringericht kantoor ook duurzaam zijn. Dan hebben we het niet alleen over materiaal (her)gebruik, maar ook over de levensduur van je kantoorinrichting. Wij ontwerpen alleen kantoren die toekomstbestendig zijn, want bij ons koop je geen ‘gedachte’. We doen niet aan windowdressing of greenwashing. Wat we wél doen is hergebruiken wat daar geschikt voor is – vaak wel 80 procent – en advies geven over een inrichting die niet alleen lang meegaat maar die ook modulair is. Mocht je je kantoor na een paar jaar toch anders willen inrichten, dan hoef je niet alles direct weer de deur uit te doen want de inrichting kan verplaatst worden. Dat geeft ook rust bij een grote investering: je weet zeker dat je er niet op uitgekeken raakt, ook als het toch anders moet.

Een mooi én een slim kantoor 

 

Wij vinden dat er veel te veel naar het uiterlijk van een kantoor gekeken wordt. Ja, dat is belangrijk voor de sfeer, maar daar houdt het ook mee op. Ons doel is iets slims ontwerpen dat er óók fantastisch uitziet. Voor minder doen we het niet: modulair en meervoudig inzetbaar zoals hierboven al genoemd, domotica waar dat processen efficiënter maakt. En over efficiënte processen gesproken, we helpen je ook met werkplekmanagement-systemen – zodat je een plekje naast je favoriete collega kunt reserveren en niet voor niks naar kantoor gereden bent – en brengen de twintig pasjes die je nodig hebt voor lockers, printers, fietsenstallingen en deuren terug naar één. Kijk, dat is een slim kantoor. 

Deel je je droom met ons? 

We hopen dat het al duidelijk was, maar benoemen het toch nog maar even: onze makers van werkgeluk staan voor je klaar. Voor jou, je droom en je werknemers. Kopje koffie? Dan kijken we samen hoe we die droom gaan waarmaken. Bellen kan naar +31 (0)6 29 01 87 74, mailen naar info@dnaprojecten.nl